ethisch gedrag
in & naast de ring

Samen Sterker, Sportiever en Veiliger

We sloegen de handen in elkaar met de VBL en VKBMO om de gedragsrichtlijnen te herleiden naar een behapbare en toegankelijke verkorte versie. Het is immers één voor allen en allen voor één als het gaat om het verhogen van het bewustzijn rondom en het bevorderen van een cultuur van sportiviteit en verantwoordelijkheid binnen onze sport.

Deze gedragsrichtlijnen gelden voor iedereen betrokken bij vechtsportbeoefening, zowel  op evenementen als tijdens trainingen. We ontwierpen ze als tool om extra te sleutelen aan een veilige en respectvolle sportomgeving voor alle deelnemers. Een omgeving waarin iedereen zich welkom voelt en het beste uit zichzelf kan halen. Samen streven we naar een sport die gekenmerkt wordt door respect, fair play en integriteit, zowel in de ring als daarbuiten.

De drie affiches, die de toegankelijke gedragscodes voor vechtsportevenementen en trainingen uitlichten, zijn GRATIS te downloaden! Deel, download, en print ze uit – zo simpel is het! Samen dragen we bij aan een positieve en inclusieve vechtsportcultuur!

De gedragscode in één pagina

Download de affiches hier!

Ethisch gedrag in de club voor trainers en sporters
Ethisch gedrag in de club voor ouders
Ethisch gedrag op evenementen

Gedragscodes federaties

Klik door op het federatielogo om de uitgebreide gedragscodes van de Vlaamse Boksliga en de Vlaamse Kickboks en Muaythai Organisatie na te lezen op hun website.