Projecten

Op deze pagina belichten we belangrijke thema’s, vanuit onze sportspecifieke en praktische kennis en ervaring, aangevuld met gespecialiseerde expertise.

Het Impact op het hoofd project

impact op het hoofd

Voor het project over impact op het hoofd bundelen Gezond Sporten, het Centrum Ethiek in de Sport en het Vechtsportplatform Vlaanderen de krachten om sporttakoverkoepelend aan de slag te gaan rond het thema hoofdimpact tijdens het sporten. Dat doen we niet alleen. We werken samen met een hele groep van sportfederatiemedewerkers en (para)medici met kennis van zaken. Kortom, een project voor de sportsector, door de sportsector.

Vechtsport als middel

vechtsports als middel

Samen met onze partner VUB zet het Vechtsportplatform in op de ontwikkeling van expertise en bruikbare tools rond het gebruik van vechtsport als middel. Daarbij wordt vechtsport niet enkel ingezet om een sporter helpen bij diens sportspecifieke ontwikkeling maar ook om de sporter te ondersteunen op andere vlakken. Een individu versterken, ook voor het dagdagelijkse leven naast de ring of mat, dat kan met vechtsport!