Artsen

Keuringsarts of toezichthoudende arts worden?

Vechtsportplatform Vlaanderen is voortdurend op zoek naar deskundige medische professionals die hun kennis en vaardigheden willen inzetten om de veiligheid van vechtsporters te waarborgen.

De rol van keurings- of toezichthoudend arts is cruciaal. Je verzekert de gezondheid en het welzijn van onze vechtsporters, en je draagt bij aan een eerlijke en respectvolle sportcultuur. Jouw deskundigheid en verantwoordelijkheidsgevoel zijn de hoekstenen van een veilige en competitieve vechtsportomgeving. Wil jij een verschil maken als risicovechtsportarts? Via onze lijst van artsen linken we jou met het werkveld! 

Onze werking voor artsen in 90 seconden.

Meer leren over vechtsporten

Wil je als arts je kennis over de functie-uitoefening van risicovechtsportarts – keuringsarts of toezichthoudend arts – verbreden of verdiepen? Het Vechtsportplatform organiseert jaarlijks bijscholingen over de laatste adviezen, tools en draaiboeken. Op onze kalender zie je wanneer het volgende bijscholingsmoment gepland is. Daarnaast kan je de E-learning ten alle tijden gratis volgen.

In samenwerking met onze medische commissie stelden we ook een handige toolbox samen met adviezen en tools voor artsen, zodat we je kunnen informeren en ondersteunen bij je werk in de sector.