Bekijk hier de Fighting Spirits aftermovie!

De Vrije Universiteit Brussel organiseerde in samenwerking met het Risicovechtsportplatform op 30 maart Fighting Spirits in de Kinograph in Brussel. De vertoning van Jonas Baeckeland’s Cool Abdoul, de film waarin het bewogen leven van bokser Ismael Abdoul wordt belicht, werd voorafgegaan door een panelgesprek waarin er werd gesproken over het gevecht met jezelf aangaan en het extra-sportieve potentieel van vechtsport.

In het panel hoorden we Ismael Abdoul vertellen over hoe hij boksen nu inzet om anderen te helpen, via zijn betrokkenheid bij Touché vzw. Jolan Kegelaers, postdoctoraal onderzoeker aan de VUB, lichtte veerkracht in een sportsetting toe, en ging dieper in op hoe je een moeilijke situatie kan doen keren. Ish Ait Hamou vertelde wat veerkracht voor hem inhoudt en kondigde aan dat we in 2024 een film over een MMA atleet die een opportuniteit aangrijpt om in de UFC aan te treden mogen verwachten. Fran ging dan weer dieper in op het gebruik van vechtsport als middel en de inzichten die het platform daarin tot nu toe heeft ontwikkeld. Dit alles werd in goede banen geleid door moderator Hebe Schaillée van Sport & Society Research Group van de VUB.

Het evenement werd vervolgens afgesloten met een meet & greet met de cast van de film.

Bekijk de aftermovie hier!

deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laatste berichten

EHBO-opleiding 2024

Korte samenvatting Zaterdag 23 maart 13:00 – 16:00 Driesstraat 26, 1982 Elewijt Gratis Vechtsport beoefenen vinden we fantastisch maar zoals

Lees meer »