Vormingen/ e-learnings

Onze e-learning 'Risicovechtsporten op verkenning'

Tijdens deze tweeledige e-learning maak je kennis met het Vechtsportplatform en de risicovechtsportsector. Je leert in het eerste deel de werking van het Vechtsportplatform kennen. In het daaropvolgende deel kom je meer te weten over de verschillende risicovechtsporten en we maken je wegwijs in het vechtsportlandschap. Door het volgen van deze e-learning kan je vervolgens gemakkelijker instromen in onze vormingen die hierop verder bouwen.

De verschillende vormingen

Wil je als lokale overheid je kennis verbreden? We organiseren verschillende gratis vormingen over allerlei aspecten die bij een risicovechtsportaanbod komen kijken. Dit doen we in samenwerking met interessante gastsprekers die hun verhaal komen doen over het thema en hun ervaringen komen delen.

1. Vechtsportinfrastructuur

In deze vorming ga je na of het zinvol is om als stad of gemeente te investeren in vechtsportinfrastructuur. Je leert hoe zo’n accommodatie er kan gaan uitzien en hoe je deze kan inzetten om de kwaliteit en veiligheid van risicovechtsporten in jouw stad of gemeente te vergroten. Tot slot doe je ideeën op via een plaatsbezoek.

3. Vechtsport als middel

In deze vorming verduidelijken we het concept “vechtsport als middel”. Je krijgt inzicht in wat het concept theoretisch inhoudt, alsook hoe er in de praktijk mee aan de slag gegaan wordt. We bekijken het gebruik van vechtsport als middel zowel binnen een vechtsportclub context als binnen andere contexten.

2. Risicovechtsportclubs en federaties

Naast een brede kijk op de ondersteuning van vechtsportclubs laten we je tijdens deze vorming kennismaken met verschillende risicovechtsportfederaties. Je krijgt tips om jouw risicovechtsportclubs beter te leren kennen en te ondersteunen.

4. Vechtsportevenementen

Tijdens deze vorming geven we je tips en tricks over hoe om te gaan met evenementen die georganiseerd worden in jouw stad of gemeente. Naast een verduidelijking van de door het platform ontwikkelde tools, gaan we ook dieper in op de rol van de federatie en de lokale overheid bij de aanvraag, opvolging en evaluatie van (risico)vechtsportevenementen.

Vragen?

Contacteer Fran via fran@vechtsportplatform.be