Vechtsportstructuur in evolutie: erkenning Muaythai-kickboksen

20 jun 2022

Het afgelopen half jaar vonden enkele opmerkelijke evoluties plaats in het risicovechtsportlandschap in Vlaanderen. In 2022 werd Muaythai - kickboksen toegevoegd op de Vlaamse sporttakkenlijst. Dit betekende concreet dat de Vlaamse Kickboks en Muaythai Organisatie niet alleen erkend is, maar dat zij vanaf 2022 in aanmerking komt voor subsidiëring. Dat maakt het voor de federatie mogelijk om haar stijgende lijn in kwaliteit en professionalisering door te trekken. Zo kan er samen met de Vlaamse Trainersschool onder meer werk gemaakt worden van een opleidingsstructuur voor Muaythai - kickboksen. Als kers op de taart voor deze federatie werd hun nationale koepel (BKBMO) ook aanvaard als lid van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC - team Belgium). 

Het Risicovechtsportplatform Vlaanderen gaat samenwerkingsovereenkomsten aan met federaties die risicovechtsporten aanbieden in Vlaanderen en die de kwaliteitsstandaard voor het organiseren van risicovechtsport onderschrijven.

Voor meer informatie over de vechtsportstructuur in Vlaanderen of over de kwaliteitsstandaard kan je steeds contact opnemen met het platform via info@rvsp.be.