Nieuw project over impact op het hoofd tijdens het sporten gaat van start!

In samenwerking met Gezond Sporten en het Centrum Ethiek in de Sport, gaan we bij het Risicovechtsportplatform dit jaar van start met een nieuw project, getiteld ‘De bescherming van de (fysieke en psychische) integriteit van jonge sporters, in het bijzonder m.b.t. de mogelijke gevolgen van impact op het hoofd’. Zoals de titel al aangeeft willen we met dit project aan de slag gaan rond impact op het hoofd tijdens het sporten. We zullen hierbij de komende 2 jaar ook ondersteund worden door Sport Vlaanderen.

Wat willen we met dit project bereiken?

We willen informeren over de risico’s van, en de best practices bij, het voorkomen van een impact op het hoofd tijdens sportbeoefening. We willen inzetten op optimale bewustwording bij alle betrokken actoren; van de sporters op het veld tot de trainers en coaches, federatiemedewerkers, beleidsmakers, enz. We willen de mogelijkheden verkennen om het aantal voorvallen, en de daaraan gekoppelde risico’s, te verminderen.

Hoe willen we dit bereiken?

Niet alleen. We zullen kunnen rekenen op een groep van experten die ons, elk vanuit hun expertise, zullen voorzien van insteken en advies. Denk daarbij aan een sportarts, een neuroloog, een ethicus, enz. Maar minstens even belangrijk willen we aan de slag met zoveel mogelijk vertegenwoordigers van verschillende sporttakken; we willen er echt een project voor en door de sportsector van maken. En daarvoor hebben we natuurlijk de hulp van de Vlaamse sportfederaties nodig. Sportspecifieke kennis, ervaringen, meningen en ideeën moeten het fundament van dit project worden!

Hoor je graag meer over dit project (of ken je iemand die hiervoor interesse zou hebben)? Sluit aan op de infosessie van 17 februari, om 10u, Iedereen is welkom! Inschrijven kan hier.

We zullen gedurende het project regelmatig updates delen en communiceren over de volgende geplande stappen; houd daarom zeker onze website en social media in de gaten!

deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laatste berichten

EHBO-opleiding 2024

Korte samenvatting Zaterdag 23 maart 13:00 – 16:00 Driesstraat 26, 1982 Elewijt Gratis Vechtsport beoefenen vinden we fantastisch maar zoals

Lees meer »