Vechtsport nodigt uit: actie - reactie

Het Risicovechtsportplatform organiseert op zaterdag 22 oktober 2016 in Gent een uniek info- en bijscholingsmoment onder het motto "Vechtsport nodigt uit: actie - reactie". Vechtsport staat centraal tijdens deze dag. We geven heel wat informatie en gaan samen op zoek naar inzichten over specifieke thema’s die aan bod komen in de vechtsportclub. Als trainer of bestuurder kan je met deze kennis vervolgens zelf aan de slag gaan in de eigen clubomgeving.

Programma

09u30 Ontvangst
09u45 Welkom door het Risicovechtsportplatform
10u00

Samen sporten in de vechtsportclub – vechten met een gedragscode

Tijdens een eerste sessie gaan we dieper in op de geschreven en ongeschreven omgangsregels in de vechtsportclub. We gaan op zoek naar de rol die een gedragscode heeft aan de hand van reële praktijkvoorbeelden van situaties die (kunnen) voorkomen in de vechtsportclubomgeving. Tal van vragen zoals: Wat zijn de mythes van een gedragscode?; Welke regels lijken vanzelfsprekend en welke niet?; Hoe een gedragscode gebruiken in de club?; … komen aan bod.

Door Arne Aerts (ICES) en Els Dom, Ineke Daelman (RVSP)

11u30 Pauze
11u45

Antidoping en de vechtsportclub

Sinds 2015 is er een nieuwe antidopingregelgeving. Iedereen die betrokken is in de sportfederatie of de sportclub heeft in deze thematiek een rol te spelen. De sportfederaties hebben daarvoor bijvoorbeeld een dopingpreventieverantwoordelijke. Deze sessie gaat dieper in op de nieuwe regelgeving en de betekenis hiervan voor de sportclub en trainers/begeleiders. Vragen van sportclubs over doping worden beantwoord tijdens deze sessie.

Door Dr. Hans Cooman (NADO Vlaanderen)

12u45 Broodjesmaaltijd (enkel mogelijk bij inschrijving vóór 18/10)

Locatie: Sportverblijf Sport Vlaanderen, Zuiderlaan 16, 9000 Gent

Deelnemers: max 35

Deelnameprijs: Gratis

Klik hier om je in te schrijven